Tel: 0743 781 648

REȚETE VEGANE

by
Saladmaster România

Mix de cartofi noi și dulci copți, cu verdeață

Nu este nimic mai eliberator decât a ști că în vasele Saladmaster putem să ne bucurăm de rețete cu timp de preparare scăzut, fără a compromite deloc calitatea sau aroma ingredientelor folosite. Pentru zile de primăvară și vară pline, dar în care dispunem de verdețuri pe alese, această rețetă de cartofi noi și dulci copți ne va delecta papilele gustative cu arome proaspete, fără a ne aglomera programul.

VAS UTILIZAT: Grătarul electric Big Boy

AUTOR: Dealer IRINA FLORESCU

INGREDIENTE

  • 8 cartofi noi
  • 1 cartof dulce
  • rozmarin
  • usturoi
  • ceapă verde
  • pătrunjel
  • turmeric, sare și piper

MODALITATE DE PREPARARE

Se începe prin a preîncălzi grătarul electric Bad Boy la 200 de grade. Cartofii se pot tăia atât în rondele cât și în sferturi, după preferință. Apoi se vor adăuga cățeii de usturoi, sarea și piperul, împreună cu o jumătate de linguriță de turmeric și verdețurile. După momentul în care clopoțelul va suna constant, temperatura se va reduce le 85 de grade. Apoi vom seta temporizatorul pentru 20 de minute și gustarea noastră de vară este gata!

Curry cu fasole mung

Curry și mâncarea vegetariană sau vegană sunt două lucruri pentru care bucătăria indiană este cunoscută prin excelență. Denumirea unui tip de mâncare drept curry a devenit o practică populară la nivel international, însă puțină lume știe că în India nu a existat inițial acest concept. Puterile coloniale precum Marea Britanie și Portugalia au fost cele care au standardizat această denumire, făcând referire la un mix de condimente specific bucătăriei indiene, cuvântul original pentru acesta fiind kari în limba tamil. Mixul curry variază în funcție de regiune, însă aproximativ toate variațiunile sale au la bază aceleași 4 ingrediente, și anume coriandrul, turmericul, chimionul și arediul iute chili roșu.

Acest curry cu fasole mung este o variantă mai puțin iute a unui curry vegetarian, cu note aromate de usturoi și ghimbir, potrivit pentru toți cei ce vor să se aventureze pentru prima data în lumea plină de culoare a bucătăriei indiene, păstrând un echilibru confortabil între gusturi noi și altele deja familiare!

VAS UTILIZAT: Bad Boy și Bad Girl

AUTOR: Dealer IRINA FLORESCU

INGREDIENTE

  • 500g fasole mung
  • 2 cepe
  • 5 căței de usturoi
  • 1 legatură patrunjel
  • pastă de roșii
  • 1 conservă de lapte de cocos
  • sare, mix curry, coriandru măcinat, piper cayenne, chili roșu, pudră de ghimbir, turmeric.

MODALITATE DE PREPARARE

Înainte de a fi gătită, fasolea trebuie hidratată timp de 12 ore. Apoi se pune fasolea la fiert, iar când sună clopoțelul se reduce temperatura la minim și se mai lasă la gătit încă 40 de minute. După ce fasolea este gata, preîncălzim vasul electric la 180 de grade și prăjim cârnăciorii 5 minute. Apoi adăugăm legumele tăiate fin și le sotăm timp de 3 minute. Urmează să adăugăm fasolea fiartă, bulionul și suficientă apă cât restul ingredientelor să fie acoperite. La final se adaugă foile de dafin, sarea și piperul, iar când sună clopoțelul reducem temperatura la 90 de grade și mai gătim timp de o jumătate de oră.

Chifteluțe vegetale falafel

Falafelul este un alt preparat cu origini îndepărtate, care încă se dispută între Egipt și Israel.  Având la bază, după cum spune legenda, fasolea Fava și fiind o mâncare preferată în timpul postului de către Copți din secolul al IV-lea, falafelul este astăzi un preparat favorit pentru vegetarieni și vegani din lumea întreagă, în toate variațiunile sale.

Dar orice origini i-am acorda, acest preparat are o serie de beneficii nutritive incontestabile. Bogat în micronutrienți și fiind o bogată sursă de fibre și proteine, falafelul este ideal atât ca fel principal cât și ca o gustare cu miresme orientale ce va revigora atât simțurile, cât și întregul organism!

VAS UTILIZAT: Grătarul electric Bad Boy

AUTOR: Dealer IRINA FLORESCU

INGREDIENTE

  • 250g năut uscat, hidratat aproximativ 12 ore
  • 2 linguri de tărâțe de psyllium
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 morcov ras pe conul nr. 1
  • 1 ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 1 linguriță de boia dulce
  • 1/2 linguriță de chimion măcinat
  • 2 linguri de tahini ( pastă de susan crud)
  • sare, piper
  • 2-3 linguri de faină de năut (dacă compoziția e prea umedă)

MODALITATE DE PREPARARE

Se blenduiesc toate ingredientele pînă obținem o pastă omogenă, dar nu foarte fină. Apoi se formează chiteluțele și se prăjesc în grătarul electric BB preîncălzit la 230 de grade, timp de  aproximativ 4 minute pe fiecare parte.