Tel: 0743 781 648

REȚETE VEGETARIENE

by
Saladmaster România

Lasagna cu legume

O rețetă cu timp de preparare de numai 40 de minute, această reintrepretare vegetariană a clasicei lasagna a nutriționistului Florina Badea este revoluționară prin faptul că simplică considerabil procesul de pregătire, montare și preparare. Vasul Bad Boy se poate plasa direct sub procesorul Saladmaster, astfel că asambalarea lasagnei este simultană cu pregătirea ingredientelor, și totul se întâmplă direct în oala în care se va și găti preparatul!

Mai mult decât atât, nu este nevoie de nici în fel de condimente datorită tehnologiei avansate a vaselor Saladmaster care permite păstrarea aromelor naturale ale ingredientelor în timp ce acestea se coc.

VAS UTILIZAT: Grătarul electric Bad Boy

AUTOR: Nutriționist FLORINA BADEA

INGREDIENTE

  • 2 zucchini mici/medii
  • 2 morcovi
  • 250 g ciuperci brune
  • 1 legătură ceapă verde
  • 100 g spanac baby
  • 200 g cașcaval
  • 250 g brânză ricotta
  • 700 ml sos roșii
  • 10 foi de lasagna
  • sare, piper, după gust

MODALITATE DE PREPARARE

Se pune vasul Bad Boy sub procesor și se întinde un strat de sos de roșii, peste care se așează un prim strat de foi de lasagna care, la rândul lor, se vor acoperi cu încă un strat de sos de roșii. Folosind conul nr. 2, se rad 1 morcov și 1 zucchini și se distribuie pe întreaga suprafață a vasului în mod egal.

Se schimbă conul cu nr. 4 și se taie jumătate din cantitatea de ciuperci. Apoi se taie jumătate din cantitatea de ceapă și se pune deasupra. Se mai adaugă și jumătate din frunzele de spanac, ricotta, sare și piper și se nivelează amestecul, peste care vom pune următorul strat de lasagna pe care îl vom acoperi cu sos de roșii. Acest process se repetă cu restul ingredientelor, iar la final se presează ușor, acoperind ultimul strat cu cașcaval ras cu ajutorul conului nr. 1.

Se pune capacul și se setează termostatul la 150 grade și se lasă să se încălzească până ce sună „clopoțelul”. Apoi, scădem temperatura la 85 grade și fixăm cronometrul la 30 de minute.

Shakshuka

Shakshuka este revendicată atât de Israel, cât și de Yemen, de fostul Imperiu Otoman dar și de națiuni africane precum Libia sau Tunisia. Dar aceasta devine cunoscută în forma de astăzi în timpul migrațiilor puternice din nordul Africii spre Israel, perioadă în care hrana sățioasă era rară. Așa că, acest preparat a devenit cu ușurință preferatul zonei datorită facilității, rapidității și factorului de sațietate și complexitate nutritivă.

VAS UTILIZAT: Grătarul electric Bad Boy

AUTOR: Consultant ANDREEA RĂDUNĂ @TastyFuture

INGREDIENTE

  • 10 ouă
  • 100 g brânză cheddar
  • 1 ardei gras
  • ceapă
  • 400 ml sos de roșii

MODALITATE DE PREPARARE

Se preîncălzește grătarul Electric BB la 180 de grade. Apoi se călește ceapa timp de 2 minute. Se adaugă ardeiul tocat, marinat și se călește încă 3 minute. Se adaugă sosul de roșii și se pune capacul peste. Când sună clopoțelul, reducem temperatura la 85 grade și lăsăm încă 10 minute. Incorporam pe rând, cu grijă, câte un ou. Setăm 100 de grade și lăsăm sub capac 5 minute.